Pages

Monday, 3 February 2014

I'm Engaged!

Alhamdulillah! on 1 february 2014, One step closer. dah enter the second stage! Im got engaged and im a happy lady :') Alhamdulillah. Thanks mama abah abang kakak adik emy adik izzul ayeh and all my family sepupu sedara mara and tok tok kedua2 belah pihak family mama & abah.

hah amekawwwww semua aku mentioned! oh tak dilupakan, my lovely friendssss, wiza, nadiahusni & suffila yg datang rushing untuk makeupkan I (p/s: fila cantik sgt!), ain ghafar, hani, nadya, najat, liyana, najela and all people that i love much. tak dilupakan zuki & his family. thank you much :')

actually, majlis ni bukanlah majlis una semata-mata. sebelah pagi, my sister, si kakak yg bertunang dulu. yela nak bagi macam taknak langkah bendul gitu. :') and my majlis in the evening lah.  

my beautiful kakak! tahniah.  u got engaged with zuki's housemate. haha

oh yaaa. yang paling penting, majlis kami dah berjalan dengan lancar dengan cukup sederhana. cukuplah sekadar memenuhi adat melayu kan? all DIY. my baju tu mama yang hadiahkan. mulanya nak je pakai baju raya, tapi memandangkan i dah jadi badak lately sebab tidur n makan ikut kepala sendiri, so mama belikan kain, lace n hantar kat tailor. simple je. but nice :) oh thank you mama :*
<3

ok about my hantaran, yang ditetapkan adalah 7 dulang berbalas 9. itu mengikut apa yang dah ditetapkan both family lah, tapi kami pakat setuju if ada lebih, kasi jeee. as hadiah :) 
hantaran tu semua DIY dengan jadikan blog-blog as rujukan, dulang je sewa dekat sg.petani. kawan makngah punya, thank you makngah!
insyaallah ada masa, akan diriview about hantaran yg tak seberapa tu on the next time ok?

sikit je nampak sebab org yg snap pic tgkap cecentu je. takpe lah. nanti next entry i olls review kan :)
Alhamdulillah, dapat 2 cincin merisik & tunang sekaligus :)

thankyou bakal mak mertua *blushing* 
kiri- tunang, kanan - merisik :)
*renyeh melebih la una ni. tak reti cover langsung :/ hmmm*

beautiful pic dr ain punya fisheye lens diaaaa tq ainn!
thank you ain cantikkkkk for coming :)

bff dunia akhirat! 11 years of friendship ! tq nad!

yg ditengah tu la jadi bidan terjun makeup kan aku. tq fila for helping me. cantik! natural je dia makeup kan :)





they are all my besties since school, ASTECH! semua gojes gojes belaka. ada yg single! sayang semuanya juta trillion billion! cuma 2 persons missing, which is emai & lala coz dudua busy tournament bowling for sukipt :( but im the first from them yg dah selamat jadi tunangan org! okkkk. gatal sgt! haha but who's nexxxxttt? i bet for emai! yeay! amin :)

a special thank you for wizaaaaaa sahabat sejati sebab sanggup overnight bermalam malam tolong una siapkan semuanya. tq sayang! i love you sgt2! 

but i got supriseeeeeeeee from my babyyyy kekonon tak leh datang aaa kan majlis ni. tetiba pandai dia plan dengan abg navy dia & also nadiahusni! waaaaaa kejamnya! tacinkkk sgt bila ateeq mai dengan raza si navy terchenta dia! muahhhhhhhhhh :* i love you moreeeeeeeeee baby!




and Alhamdulillah, everything goes well!syukur sebab semuanya dipermudahkan :) sekali harung je, dua dua belah pihak setuju dengan syarat-syarat. cewah! takda pantun-pantun sajak syair segala. cakap je letak bopa juta *eh perasannyeewww* hahahaha terus pihak laki cakap, "pihak kami pun setujulah!" wahhhhh. and ALHAMDULILLAH AGAIN AND AGAIN. im officially engaged with someone that i love, MOHD ZUKI MD SAAD :) 
dear mr.fiance, moga Allah jaga hubungan kita ni sampai ke hari bahagia kita. moga awak lebih semangat kumpul duit juta juta lemon untuk kenduri kita sebab ramai dah bising bising aku tak jemput dorang dtg majlis tunang! waaaaaaa T.T tak cukup bajet la nak jemput semua sebab tunang buat kecik kecik jeeee :) doakan kami sampai ke jinjang pelamin. cepat atau lambat, semuanya urusan Allah :) thank you :)

wassalam.

4 comments:

  1. Tahniah for both of you and Zuki and x lupa your sis and her partner. Alhamdulillah. Bapa lama bertunang? Cepat2 kawen weh. Haha. Btw hang and make up artist sapa nama fila tu kot cantik. Natural gitu. haha. Cincin pon lawa. Semoga selamat ke jinjang pelamin. Congrates Nabilah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. thanksss :) doakan ya!

      Delete
  2. Una cantik sangat.... omey doakan una bahagia sampai syurga ngan buah hati pengarang jantung una tuuu....Aminn.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. thankyou ya omey :) syg omey sgt2. amin!

      Delete